Elian Traa

  • Fysiotherapeut
  • Cranio-sacraal therapeut
  • Aantekening ontspanningstherapie en psychosomatische zorg

‚ÄčAl meer dan 25 jaar werk ik als fysiotherapeut in Etten-Leur. In die periode heeft het vak een hele ontwikkeling doorgemaakt, net als ik zelf, waarbij het steeds belangrijker is geworden om jezelf te specialiseren. Ik vind het erg leuk om in dit team te werken met zoveel verschillende personen en dus ook interesses en de hieruit voortvloeiende specialisaties.

Mooie uitdaging

Mijn eigen interesse ligt vooral op het gebied van de relatie tussen de lichamelijke klachten en de persoonlijke achtergrond; de psychische en de emotionele factoren die vaak een rol spelen in het ontstaan van klachten, ofwel in het belemmeren van het herstel van bepaalde klachten. Vaak is dit een onbewust proces. Ik vind het een mooie uitdaging om samen met de cliënt meer bewustwording te creëren, waardoor herstel weer een stukje dichterbij kan komen. Meer inzicht in deze processen leidt vaak ook tot bewustere keuzes maken in je leven, en daardoor beter voor jezelf zorgen.

Begeleiden en ondersteunen

Soms is het helaas zo dat er geen herstel mogelijk is. Dat je ‘er mee moet leren leven’. Met de pijn, met beperkingen. Met het onvrijwillig opgeven van activiteiten, hobby’s of sporten, die je eigenlijk heel graag nog had willen blijven doen. Dan gaat het vooral om acceptatie. Ook daarbij probeer ik de mensen zo goed mogelijk te begeleiden en hierin te ondersteunen. Om dit in de toekomst nog beter te kunnen, ga ik de cursus Acceptance en Commitment volgen. Een methode uit de gezondheidspsychologie.

Extra voldoening

Cranio-Sacraal-Therapie is voor mij een heel waardevolle methode gebleken om aanvullend in te zetten in mijn behandeling. Dit pas ik alweer zo’n 10 jaar toe, voor wie ervoor open staat. Het geeft voor mij extra voldoening in mijn werk. Klik hier voor meer informatie over deze specialisatie. 

Weer of geen weer..

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, aan het wandelen of aan het hardlopen. Weer of geen weer, genieten doe ik altijd! Ook doe ik regelmatig thuis aan yoga en meditatie, en ga ik wekelijks lekker dansen bij Biodanza. Verder lees ik graag, maar dat komt er niet altijd van.

Enkele opleidingen/cursussen die ik de afgelopen jaren heb gevolgd zijn:- Neuro-Emotionele Integratie- Cranio-Sacraal-Therapie (volgens Peirsman)- NSM (neuralesysteemmanipulaties)bij whiplash en andere traumata (Barral Instituut)- Lichaamsbewustwording en stressmanagement- Gezondheidspsychologie voor fysiotherapeuten (PsychFysio-opleidingen)- Viscerale Therapie (Barral Instituut)

Waardevolle bijdrage

In 2014 heb ik de cursus Mindfulness voor fysiotherapeuten afgerond. Hierbij valt voor mij werk en mijn persoonlijke interesse mooi samen! Hiermee kan ik weer een waardevolle bijdrage leveren in het uitgebreide pakket van mogelijkheden wat onze praktijk inmiddels te bieden heeft.

Logo Walvoort diapos2

Fysio in regio Etten-Leur nodig?
Fysio Walvoort is de beste keuze. 
Bel voor een afspraak! Tel.: 076-2100500
What's App: +31 (0)6-39730081
Volg ons op:     

Onze locatie:

Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele Therapie M. Walvoort 
Van Rooylaan 138
4871 TZ Etten-Leur
T: +31 (0)76-2100500
info@fysiowalvoort.nl