20171205Walvoort 171

Oncologie fysiotherapie

Behandeling

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysio- therapie. Ze richt zich specifiek op het behandelen van bewegings- problemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker.
Voorbeelden van problemen zijn pijn, spanningsklachten, stug littekenweef- sel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfoedeem (vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid.


Deskundigheid

De oncologiefysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezig houdt met de fysiotherapeutische behandeling van het coachen van patiënten met kanker. Hij of zij heeft gedurende een twee jarige post-HBO opleiding de kennis, de vaardigheden en de competenties verworven die nodig zijn bij de (complexe) problematiek van deze patiëntengroep.

Om de oncologische patiënt goed te kunnen begeleiden, is kennis van de ziekte, de medische behandelingen en de gevolgen daarvan van belang. De oncologiefysiotherapeut is op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen van de onmogelijkheden van de fysiotherapeutische behande- ling bij mensen met kanker. Hij of zij weet wanneer een patiënt in aanmerking komt voor oncologiefysiotherapie. Hij of zij heeft de vaardigheid om goed met alle andere betrokken partijen te kunnen communiceren.

Klik hier voor de folder

Logo Walvoort diapos2

Fysio in regio Etten-Leur nodig?
Fysio Walvoort is de beste keuze. 
Bel voor een afspraak! Tel.: 076-2100500
What's App: +31 (0)6-39730081
Volg ons op:     

Onze locatie:

Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele Therapie M. Walvoort 
Van Rooylaan 138
4871 TZ Etten-Leur
T: +31 (0)76-2100500
info@fysiowalvoort.nl